حبیب فرشباف

حبیب فرشباف

حبیب فرشباف

حبیب فرشباف در تیرماه سال ۱۳۴۲ پس از گرفتن دیپلم طبیعی به عنوان معلم سپاه دانش به روستاهای دورافتاده قره‌داغ آذربایجان رفت و تا سال ۱۳۵۳ در آنجا ماندگار شد. او در مدت زمان حضورش در این روستاها با یک دوربین از زندگی روستائیان و رویدادهای آن زمان عکاسی می‌کند. اکنون این عکس ها به تنهایی گنجینه ای را تشکیل می‌دهند که در هزارلای خود زندگی اجتماعی، محرومیت‌های اقتصادی و زندگی اصیل شش دهه پیش را منعکس می کنند.

فرشباف در دهه ۴۰، معلمی پیشرو در روش‌های آموزشی بوده و به‌صورت داوطلبانه روستاهای دورافتاده را برای خدمت معلمی برمی‌گزیده است. او که برای یاد دادن به قره داغ اعزام شده بود به اعتراف خود بیش از آنچه یاد داده بود، از مردم و فرهنگ قره داغ یاد گرفت!

او که در حوزه‌ی ادبیات کودکان نیز تلاش‌های بسیاری داشته، از شعر و ادبیات ترکی آذربایجانی برای آموزش کودکان استفاده می‌کرده، در عین حال حبیب مثل بیشتر دوستان خود، ادبیات را برای کار عمیق فرهنگی برگزیده بود و خود یکی از تاثیرگذارترین شاعران بر نسل خود و نسل‌های آینده گردید. آثار متعددی چون «دان یئری», «قره داغ کندلرینده»، «مجموعه داستانها» بی به زبانهای ترکی و فارسی و کتابهای متعدد شعر برای کودکان و بزرگسالان خلق کرد.

حبیب فرشباف سالهای طولانی برای آموزش و راهگشایی برای زندگی آتی «کودکان کار» در تهران و تبریز فعالیت کرده است. 

از کرانه‌های ارس، نمایشگاه انفرادی عکس، گالری دنا، 1398

مثبت، منفیِ پنجاه، نمایشگاه گروهی، گالری گویه، 1403

حبیب فرشباف
روستای گومو‌ش‌ آباد، مراسم عروسی با حضور عاشیق عبدالعلی و مختار بالابانچی که از همراهان اوست. عاشیق عبدالعلی از سرشناس‌ترین عاشیق‌های منطقه بود. مختار بالابانچی در دوره‌ای همراه با عاشیق حسین جوان می‌نواخت. 1348
حبیب فرشباف
روستای شیخ حسینلو، حاجی و همسرش دست در دست، به همراه خانواده‌شان. 1347